top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

MAMA V ZNAMENJU TEHTNICE

Updated: Oct 16, 2023

Mame, rojene v znamenju tehtnice (22. september - 22. oktober) so znane po svoji skrbnosti, ljubezni in občutljivosti in si prizadevajo za pravičnost in enakost med svojimi otroki. Njihova čustvena podpora daje otrokom občutek varnosti in se trudijo, da bi ustvarile mirno in ljubeče okolje v domu.

Z mamo, rojeno v znamenju Tehtnice, bodo otroci rastli v okolju, kjer se cenita estetika in urejenost, kar spodbuja njihovo občutljivost za lepoto v vsakdanjem življenju. Poleg tega jim bo mama tehtnica s svojim ljubečim in občutljivim pristopom zagotavljala čustveno podporo in jim pomagala razvijati sposobnost izražanja svojih čustev in mnenj skozi konstruktivne pogovore.


Mama tehtnice se trudi ohranjati ravnovesje med družinskimi člani, čeprav to včasih ni preprosto. Vedno pa išče srednjo pot in je pripravljena na odprto komunikacijo ter iskanje rešitev, ko se v družini pojavijo težave, saj ji je pravičnost in harmonija izjemno pomembna.


Prav tako bo mama Tehtnica aktivno spodbujala intelektualni razvoj svojih otrok.. Skrbela bo, da se njen otrok vključuje v različne intelektualne izzive in tekmovanja, kar bo pripomoglo k razvoju otrokove kognitivne sposobnosti. Prizadevala si bo, da otroku omogoči dostop do novih knjig in literarnih virov, ki bodo razširili otrokovo znanje.


Poleg tega bo mama tehtnica svojim otrokom stala ob strani in jih spodbujala pri vsakodnevnih aktivnostih, tako da razvijajo svojo ustvarjalnost in osebne interese. Želi videti svoje otroke, kako se lotijo novih projektov ter se vključijo v različne dejavnosti, ki razvijajo njihove talente.


Mama Tehtnica se zaveda, da življenje ni omejeno samo na učenje in knjige in razume, kako pomembno je, da njeni otroci doživljajo raznolike izkušnje in se ukvarjajo s hobiji, ki jih veselijo. Zato bo svoje otroke spodbujala, da se poleg učenja ukvarjajo tudi z drugimi dejavnostmi, ki bodo obogatile njihovo življenje.


Kljub vsem pozitivnim lastnostim pa se mama Tehtnica včasih preveč trudi, da bi ugajala drugim, kar lahko vodi v pomanjkanje jasnosti pri postavljanju meja in izražanju lastnih potreb. Včasih ji tudi težko sprejemati odločitve, kar lahko povzroči zmedo pri otrocih, ko gre za pomembne odločitve. Skladno s svojo naravo pogosto skuša preprečiti konflikte, vendar se včasih preveč izogiba izražanju ključnih problemov in čustev. To pa lahko na koncu privede do pomanjkanja izražanja in učinkovitega reševanja konfliktov pri njenih otrocih. Ključnega pomena je, da mama tehtnica ne prezre težav in se zanje aktivno zavzame, saj le tako lahko doseže trajne rešitve.


52 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page