top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

MAMA V ZNAMENJU STRELCA

Mame, rojene v znamenju strelca (22. november-21. december) so znane po optimizmu, navdušenju in ljubezni do raznolikosti. So polne energije in prenašajo svojo pozitivnost na svoje otroke.



Njihova neustavljiva radovednost je kot gonilo, ki spodbuja otrokovo željo po odkrivanju novih stvari. Te matere razumejo, da je učenje neprestan proces in si prizadevajo, da bi ta duh raziskovanja vzbudile tudi v svojih potomcih.

 

Mama strelec s svojo odprtostjo do novih izkušenj odpira vrata različnim perspektivam. To omogoča otrokom, da razvijajo odprt um in sprejemajo različne ideje. Spodbuja jih, da raziskujejo življenje z odprto radovednostjo. Želi, da se otroci učijo brez predsodkov, cenijo raznolikost in odkrivajo neprestano pustolovščino življenja. Njen cilj je, da se razvija njihova lastna strast do učenja, kar jim omogoča, da razvijajo individualnost in samostojnost v raziskovanju sveta.

 

Mama Strelec ne le spodbuja otrokov intelektualni razvoj, temveč tudi čustveno rast. S svojo pozitivnostjo in odprtostjo do novih izzivov otrokom daje občutek, da so sposobni premagati ovire in se razvijati v samozavestne posameznike. Naučijo se ceniti vsakdanje izkušnje in se odzivati na svet s pozitivnim odnosom.


Mama strelec je prijazna in ljubeča, a hkrati zagovarjajo neodvisnost. Spodbuja razvoj otrokove individualnosti in jih spodbuja, da sledijo lastnim strastem. V odnosu z otroki je iskrena, direktno izraža svoje občutke ter vzpodbujajo odprt dialog. Vendar pa lahko včasih zaradi svoje direktnosti povzroči konflikte, saj otroci morda ne bodo vedno pripravljeni slišati neprijetnih resnic, zato je pomembno, da mama strelec najde nežen pristop pri komunikaciji.


Kljub vsem pozitivnim vidikom pa se lahko pojavi izziv v pomanjkanju rutine in strukture. Njena spontanost, če ni uravnotežena z določeno mero reda, lahko ustvari negotovost in nelagodje pri otrocih. Ključno je, da mama strelec najde ravnotežje med spodbujanjem svobode in zagotavljanjem stabilnosti, tako da otroci lahko rastejo v okolju, ki združuje radovednost in varnost.


Kako se čim bolj približati otrokovi individualnosti in ga čim bolje razumeti?

Rojstna karta je neprecenljivo orodje za prepoznavanje, kakšen je vaš otrok in zakaj.

Preverite ponudbo in mi pišite.

22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page