top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

LUNIN IN SONČNI MRK

Updated: Mar 17

Vsak mesec opazujemo Luno, ki prehaja skozi svoje faze - od prazne do polne Lune in vse vmes, pri čemer vsaka faza prinaša svoja spoznanja. Dvakrat letno pa doživimo mrk, enega izmed najmočnejših dogodkov v astrologiji, ki prinese še posebej močno sporočilo in spremembe.



Mrk se zgodi, ko se Lunina orbita poravna s Soncem in začne svojo fazo prazne ali polne Lune pri prečkanju Luninih vozlov.


Kadar se mrk zgodi med polno Luno, imenujemo to Lunin mrk. V osnovi gre za običajno moč polne Lune, a mrk tej energiji prinese še dodatno moč. Zato Lunin mrk simbolizira zaključek, sprostitev in razkritje. Ker je Luna povezana z našimi čustvi, intuicijo in podzavestnimi vzorci, lunin mrk pomaga razkriti naše notranje občutke, skrite resnice in vse kar je potrebno izpustiti ali spremeniti. Nudi priložnost za čiščenje čustvenih bremen in sprejemanje novih začetkov.


Kadar se mrk zgodi ob prazni Luni, to imenujemo Sončni mrk. Ta dogodek ohranja osnovno energijo prazne Lune, vendar je zaradi mrka ta energija še močnejša. Zato sončni mrk ob prazni Luni prinaša nove začetke in sveže ideje. Sonce simbolizira našo zavest, identiteto, vitalnost in ustvarjalni izraz, zato sončni mrk prinaša priložnost za spremembe in začetek novih poti ali projektov. To je čas, da razmislimo o tem, kaj si res želimo in kako to lahko dosežemo.


Mrki so kot svetilniki na naši poti, ki nas spodbujajo, da zapustimo staro in se odpremo novemu. Pomagajo nam odkriti, kdo zares smo, in nas vabijo k rasti ter spremembam, da bi dosegli svoj polni potencial. 


Mrki kažejo večje in pomembnejše spremembe, take, ki jih je težko spregledati. Predstavljajte si mrk kot hojo po razmajanem starem mostu. Ko se sprehajate čez ta most in opazujete globino pod sabo, vas lahko hitro prevzame živčnost. Ko pridete na drugo stran, se most podre in vidite, kako kosi mostu padajo daleč v globino, kar vas lahko vznemiri. Most se podre, ko pridete na varna tla, vendar se najprej zaveste, da bi lahko bili na tem mostu, ko je padel (pa niste bili). Kar je še pomembneje, nikoli več ne boste mogli nazaj na drugo stran. Ko enkrat doživimo mrk, se ne moremo nikoli več vrniti v prejšnje stanje, saj vesolje želi, da napredujemo, ne želi, da se vrnemo k starim načinom. Ta možnost je za vedno odvzeta. Edina pot z mrkom je pot naprej. Če ugotovite, da vam ni všeč, kjer ste končali, imate vedno možnost, da spremenite smer, vendar morajo biti odločitve usmerjene v prihodnosti, brez vračanja v preteklost. Spremembe se lahko zgodijo takoj, lahko pa se pojavijo v naslednjih mesecih z vsakim naslednjim mrkom. Kljub temu je novica o teh spremembah pogosto šok. Mrki ponavadi ustvarjajo nove začetke in nove priložnosti. Vedno moramo videti, kakšne povezave imata Luna ali Sonce z drugimi planeti, da bi ocenili, ali bo mrk povsem prijazen ali ne.


Mrki prinašajo dodatno dozo energije iz vesolja, ki nas usmerja nazaj na pravo pot, k našemu resničnemu poslanstvu in ciljem.


Izkušnja mrka bo za vsakega izmed nas drugačna. Vsaka sprememba je lahko boleča ali pa navdihujoča. Ne glede kako se bomo počutili med mrkom je v redu. Lahko bomo prestrašeni ali pa preplavljeni z optimizmom  - vse občutke je dovoljeno imeti.


V tem obdobju je ključno, da zaupamo. Verjemimo, da je vse, kar se zgodi, v našo korist in v korist tistih okoli nas. Zaupajmo v čudovit razplet.


Če vas zanima katero hišo v vaši rojstni karti vam bo aktiviral Lunin ali Sončni mrk mi pišite.

 

184 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page