top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

LUNA V OVNU

Updated: Jun 22, 2021

Danes in jutri je Luna v Ovnu. V nas se bo prebudila močna želja po novih začetkih. Luna v Ovnu nas rine naprej, k novim začetkom, prebuja želje po začetku nečesa novega in nam daje pogum za nov korak. Energičnost, spontanost n navdušenost so glavne značilnosti Lune v Ovnu. Tiste manj simpatične strani Lune v Ovnu so nestrpnost in čustvena impulzivnost, zato je najbolje, da preseženo energijo usmerimo v telesno aktivnost. 


Luna v Ovnu potrebuje tekmovalnost in šport.
Otrok z Luno v Ovnu mora zablesteti, tekmovalnost je pogosta značilnost.


LUNA V OVNU PRI OTROKU: MALA ENERGIJSKA BOMBA

Otrok z Luno v Ovnu ima zelo močno želja po neodvisnosti, kar je opazno že v prvih tednih življenja! Čeprav so ti otroci samostojni, niso radi sami! Luna v Ovnu jim daje nepotrpežljivost, ki jo potencira visoka stopnja fizične aktivnosti ali celo agresivno vedenje, če kaj traja predolgo. Aktivnost, želja po aktivnosti in celo želja po zbadanju so značilne lastnosti teh otrok. Temeljno čustvo Lune v Ovnu je jeza, zato je to tudi glavno izrazno čustvo. Kljub temu pa želi veliko ujčkanja, ki mu vrača tople objeme. Otrok z Luno v Ovnu je pogosto kreativen, inovativen, poln novih celo nekonvencionalnih idej.


LUNA V OVNU IN VZGOJA

Luna v Ovnu potrebuje odločnega, a čutnega vodjo, ki bo znal usmerjati njegovo jezo v nekonstruktivne vzorce. A bodite pripravljeni na nenehno nasprotovanje. Plamen jeze gori v teh otrocih celo življenje, saj Mars dominira nad znamenjem Ovna, zato jo je treba vedno treba preusmerjati v nekonstruktivne vzorce.

Luna v Ovnu daje aktiven um, zato tak otrok rad poskuša nove stvari, in če danes goreče igra kitaro, se je jutri morda ne bo več želel dotakniti. Zelo pomembno je, da takšnemu otroku ponudite vse kar potrebuje za svoj razvoj, kajti želja in potencial, da zablestijo na področju, ki si ga izbere v življenju je zelo močna.


Vas zanima Lunino znamenje vašega otroka? Preverite ponudbo in mi pišite.

158 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page