top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

KOZMIČNA PRIVLAČNOST ALI KAJ JE VELIKA KONJUNKCIJA?

Velika konjunkcija je pojav navidezne nebesne “poravnave” dveh največjih planetov našega osončja - Saturna in Jupiterja, v eno linijo, tako da sta z Zemlje videti kot eno. Zgodila se bo 21.12.2020 po sončem zahodu.


V osončju že dolgo ni bilo dogajanja, kakršnega pričakujemo 21.12.2020 tik po sončnem zahodu. Zato ni naključje, da so verjetno v nizkem štartu vsi teleskopi sveta. Zadnja velika konjukcija, ki je tako močno približala Saturn in Jupiter (tokrat bosta narazen le za desetino stopinje), da sta videti kot ena velika zvezda,se je zgodila pred 400 leti, v časih Galilea Galileia. A ker se je zgodila podnevi, je verjetno ni zaznal, saj znanstveniki v njegovih zapiskih niso našli poročil o dogodku.Če se konjunkcija zgodi ponoči je vidna tudi s prostim očesom in to se je nazadnje zgodilo pred približno 800 leti. Johannes Kepler je bil mnenja, da je Zvezda repatica pravzapravnebesnipojav velike konjunkcije. Naslednja velika konjunkcija bo leta 2080.


Velika konjunkcja 2020 predstavlja zgodovinski dogodek tudi zato, ker do nje pride prav na dan zimskega solsticija, koledarskega začetka zime in prestopa Sonca v znamenje Kozoroga.

Če najdete pravo mesto za opazovanje, astronomi napovedujejo izredno lepo spremljevalno dogajanje na nebesnem odru s srpasto luno, Marsom in Orionom. Konjunkcija bo vidna le nekaj ur, preden Saturn prehiti Jupter in se postopoma planeta spet začnega oddaljevati.



vir: nationalgeographic.com


VELIKA KONJUNKCIJA V ASTROLOGIJI in KAKO BO VPLIVALA NA NAS?

Velika konjunkcija Saturna in Jupiterja 2020 bo potekala v znamenju Vodnarja. Zgodovinsko so pojave velikih konjunkij povezovali z vzponi in padci civilizacij, družbenimi spermembami in rojstvom religij. Poglejmo, kaj nam na energetski ravni prinaša velika konjunkcija, ki podpira siceršnji prehod Sonca v Kozoroga in solsticij.

Velika konjunkcija v Vodnarju

Jupiter: optimizem, sreča, pravičnost

Saturn: omejitve, red, odgovornost

Vodnar: zračno znamenje, ne prenese kontrole in discipline, individualnost, svoboda mišljenja, enakopravnost, želja po novem

Saturn v Vodnarju nam pomaga ustvariti energetske pogoje, da damo prostor drugim in jim dovolimo, da se izrazijo brez obsojanja.

Jupiter v Vodnarju omogoča lažje povezovanje z drugimi, ki imajo enake vizije prihodnosti kot mi. Zdaj je pravi čas, da združimo moči za sprožitev sprememb, ki jih je potrebno narediti. Jupiter je planet, ki nagrajuje učenje, zato je to čas za učenje od drugih in deljenje lastnih idej z drugimi.

Kozorog išče novo upanje v času teme. Vabi k poglobljanju vase in zahteva, da se soočimo z resnico o tem, kdo smo. Kozorog je zemeljsko znamenje, ki mu vlada karmični planet Saturn, zato bomo zdaj nedvomno premišljevali o karmičnih lekcijah preteklega leta. Istočasno nas poziva, da si zastavimo nove cilje in naredimo prve korake k njihovemu doseganju. Novoletne zaobljube torej niso le modna muha.

Pred nami je torej obdobje priložnosti, Sonce v Kozorogu in solsticij sta letos podprta z veliko konjuncijo v Vodnarju. Čas je, da se umaknemo od starih načinov in sprejmemo nove, ki so pravičnejši in temeljijo na enakovrednosti. Ustvarimo lepšo prihodnost zase in generacije, ki prihajajo. Ob tem pa še uživajmo v zgodovinskem razgledu na nočno nebo.

49 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page