top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

JUPITER NA NOVEM PREHODU

Updated: Jan 2, 2023

Jupiter 20. decembra vstopa v znamenje ovna, kjer bo ostal vse do 16.maja 2023. V znamenje ovna se bo znova vrnil šele čez 12 let.


POMEN JUPITRA

Jupiter uvrščamo med socialne planete, saj vpliva tako na posameznika, kot na njegovo družbeno. Povezujemo ga z veseljem, sproščenostjo, rastjo, širjenjem, razcvetom, zadovoljstvom, zaščitništvom, pravičnostjo, dobronamernostjo, optimizmom, entuziazmom, aspiracijami, uspehom, svobodo, pozitivnostjo in velikimi možnostmi v družbenem smislu. Jupiter je luč na koncu tunela, je moč, ki nas ohranja pri življenju in nam daje smisel, zaradi katerega premagujemo vse življenjske težave.

KAJ PRINAŠA JUPITER V OVNU

Jupiter v ovnu bo spodbujal pristno ljubezen do sebe in izražanje poguma. Čas je, da se ponovno povežemo z našimi najglobljimi željami in sledimo vznemirljivim izkušnjam. Oven je prvo znamenje zodiaka in je vedno pripravljen stopiti na neznano ozemlje. Osrednji fokus Jupitra je, da nam pomaga izven cone udobja. Z Jupitrom v ovnu se ne smemo bati tveganja in moramo poskusiti stvari, ne glede na to, ali se počutimo pripravljeni ali ne. V tem ciklu je zelo pomembno, da imamo močno vero v lastno sposobnost, da na novo odkrijemo svoje želje in gremo samozavestno naprej kljub morebitnim »neuspehom« ali drugim izzivom, ki jih ob tem lahko pustimo za sabo.

Medtem ko z Jupitrom v ovnu razvijamo svojo samozavest, bi morali paziti na prevelik individualizem, se izogibati pretiranemu osredotočanju nase in nepremišljenem tveganju. Cilj v tem ciklu naj bo zdrav lastni interes.

TRANZIT JUPITRA V ROJSTNEM HOROSKOPU

Vsakemu izmed nas tranzitni Jupiter omogoča pozitivne priložnosti in možnosti za uspeh, saj vpliva na življenjska področja, ki jih posamezne hiše opisujejo. Tako doživimo infuzijo sveže energije. Jupiter v tranzitu omogoča zaščito vseh tistih astroloških hiš, v katerih se nahaja, hkrati pa spodbuja rast, razvoj in širjenje pozitivne energije, ki poganja optimizem in entuziazem. Spodaj so navedeni pomeni Jupiterjevega tranzita skozi posamezne hiše.

Prva hiša: prinaša zaupanje v lastne sposobnosti in samozavest.

Druga hiša: izboljša finančno stanje in poglobljenost vrednot.

Tretja hiša: razširi komunikacijo in navezovanje novih stikov z različnimi ljudmi.

Četrta hiša: dosežemo večji notranji mir in občutek varnosti.

Peta hiša: povečamo željo po kreativnem izražanju in smo bolj sproščeni.

Šesta hiša: najdemo smisel v vsakdanjem delu in službi ter smo bolj delovno zagnani.

Sedma hiša: prihajajo priložnosti na področju partnerstev in širše dojemanje odnosov.

Osma hiša: prihaja več sreče z denarjem in vlaganji ter pestrejše spolno življenje.

Deveta hiša: najdemo trdno vero vase in duhovno moč.

Deseta hiša: prihajajo veliki uspehi v poklicni karieri in izboljšanje statusa v družbi.

Enajsta hiša: se poveča potreba po druženju in širjenju lastnih idej ter prepričanj.

Dvanajsta hiša: prepoznavamo svoje notranje in skrite potenciale.


Izkoristimo to energijo, manifestirajmo svoje želje in naredimo korak naprej k doseganju svojih ciljev.


25 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page