top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

Imate otroka, ki veliko govori?

Morda je njegov krivec Merkur v Dvojčkih.

Otrok z Merkurjem v Dvojčkih komunicira hitro in prilagodljivo, a tudi nemirno in površinsko. Njegova pozornost se zlahka preusmeri, miselni procesi pa razpršijo zaradi skrajne živahnosti njegovega uma. Um takšnega otroka je zelo dejaven, raznovrsten, radoveden, všeč so mu spremembe. Čeprav so ti otroci sposobni hitre obdelave informacij, jih preganja nemir, ki utegne postati težava, zato mora biti stalno miselno zaposlen.

VZGOJA OTROKA, KI RAD RAZISKUJE IN POTREBUJE VELIKO STIMULACIJE

Za otroka z Merkurjem v Dvojčkih je značilno hitro razmišljanje, čuječnost in veselje do učenja, če ga tematika zanima. Intelektualna stimulacija že od prvih mesecev življenja je nujna, da se ga pripravi na vseživljenjsko učenje.

Otrok z Merkurjem v Dvojčkih je zgovoren, rad se pogovarja. Njegova težava ni v pomanjkanju komunikacije, pač pa v komunikaciji, ki se ne ukvarja z bistvenim. Zaradi hitrega odvračanja pozornosti je pri njemu opaziti površinsko naravnanost. Ta lahko vodi v pomanjkanje doslednosti, zato je takšnega otroka dobro naučiti zaključiti začeto.

MOTIVIRANJE OTROKA Z MERKURJEM V DVOJČKIH

Čeprav govori artikulirano in logično, se včasih zdi, da govori zgolj zaradi govorjenja samega. Zgovornost je celo krinka za neprijetne občutke, ki jih težko izrazi.

Otrok z Merkurjem v dvojčkih ima rada kompleksno, napolnjeno okolje, v katerem so vsakovrstna komunikacijska sredstva – knjige, videoposnetki, internet, telefon, TV, radio, pogovor, časopisi in revije. Zaradi visoko občutljivega živčnega sistema, ki samodejno registrira vse zunanje dražljaje, poskuša sočasno sprejeti nasprotujoče si vtise, kar ga lahko izčrpa in postane utrujen, zmeden in razdražljiv. Omejevanje časa pred ekranom je priporočljivo za te otroke. Otrok z Merkurjem v dvojčkih uživa v pridobivanju znanja, razvije bogat besedni zaklad ter izjemno govorno in pisno artikuliranost. Čeprav utegne to predstavljati miselno izvirnost, obstaja tveganje, da se bo spoznal na vse, vendar ne bo ničesar zares obvladal. Rešitev je v razvijanju stalnosti namena, učenju zaključevanja projektov in iskanju razburljivosti tudi v tem.


Kako se čim bolj približati otrokovi individualnosti in ga čim bolje razumeti? Rojstna karta je neprecenljivo orodje za prepoznavanje, kakšen je vaš otrok in zakaj. Preverite ponudbo in mi pišite.


52 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page