top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

Astrologija za začetnike: Otrok z Venero v biku


KAJ PREDSTAVLJA VENERA V NATALNI KARTI?


Rimski boginji ljubezni ni bilo zaman ime Venera. Venera je planet ljubezni, ki sporoča, kako ljubimo in želimo biti ljubljeni. Predstavlja potrebo po medsebojni interakciji, celotno pojmovanje ljubezni, naše vrednote, romantična čustva, smisel za estetiko, umetniški čut in finance.PREHOD VENERE V ZNAMENJE BIKA


Venera danes prestopa v zemeljsko znamenje Bika, kjer bo ostala mesec dni. Bik je največji uživač zodiaka in eno najprijetnejših znamenj, zato bo Venera v Biku razširila naš družbeni krog, kar pomeni, da so lahko zmenki v tem obdobju čudoviti. Spodbuja nas, da se upočasnimo, živimo za trenutek in najdemo načine, kako uživati ​​v družbi nekoga drugega. Pred nami je idealen čas, da se prepustimo svojim čutom: obvezno razvajajte svoje brbončice s preizkušanjem novih jedi in uživanjem v hrani. Obstaja možnost, da boste si zaželeli kakšen nov kos oblačila. Bikov čas je namenjen tudi novim ali obstoječim projektom, ki lahko v tem času zacvetijo, Venera v Biku pa nam pomaga na poti do dobička.

OTROK Z VENERO V BIKU


Otrok z Venero v Biku ima močno željo po doživljanju lepe strani življenja. Lahko ima rad petje, glasbo, lončarstvo... Pogosto se zelo naveže na ljudi ali na situacije. Zahajanje v naravo je pomlajujoče za Venero v Biku. Takega otroka spodbujajte k obdelovanju zemlje in vrtnarjenju ali cvetličarstvu.

Venera v Biku se izraža materialistično. V tej poziciji je sicer dobro umeščena, saj je Venera vladarica Bika, a Bikova markantna stabilnost, lahko povzroči posesivnost. Navezanost na objekt ljubezni je popolna: vzklik "moje" se pogosto sliši, kadar kdo poskuša otroku z Venero v Biku vzeti igračo ali lastnino. Pomaga, če ga učimo deliti stvari z drugimi, vendar največkrat ne moremo izkoreniniti tega močnega oklepanja materialnega.


Prirojena čutnost otroka z Venero v Biku se pri obeh spolih pokaže že zelo zgodaj. Bik ima rad objemanje, božanje, dotikanje, uživa v čutnosti, mehurčkastih kopeli, mehkih tkaninah in prijetnih vonjavah. Če si privošči preveč, se to lahko kasneje spremeni v preveliko skrb za materialni svet.. Pomembno je, da starši brzdajo to težnjo z določenimi omejitvami, tako da ne ustrežejo vsaki otrokovi zahtevi po posedovanju stvari.


S seksualnega vidika ima otrok z Venero v biku prijetno in umirjeno naravo, ki rada privlači, vendar je len in se mu upira osvajanje, saj raje udobno sedi, kaj dobrega je in čaka na prihod ljubezni. Marsikdaj je osredotočen na hladilnik ali shrambo, o čemer priča njegova odvečna teža. Takšen otrok potrebuje spodbudo – tako za telesno vadbo kot v smeri večje prizadevnosti, da si poišče partnerja. Ko je enkrat v razmerju, je to običajno dolgotrajno.


Vas zanima kako vaša Venera ali Venera vaših najbližjih vpliva na vaše odnose? Preverite ponudbo ali mi pišite.

442 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page