top of page
nives-29.jpg
Bachove kapljice

Bachove kapljice ali Bachove cvetne esence se uporablja za premagovanje vsakodnevnih čustvenih bremen ali neravnovesij, ki so lahko povod za zdravstvene težave. Dr. Edward Bach je bil britanski zdravnik, bakteriolog in homeopat, ki je opredelil in ustvaril recepturo za 38 zdravilnih esenc za samopomoč. Delujejo na čustveni in mentalni ravni. 

 

Cilj Bachovih kapljic je povrniti duševno ravnovesje in nas povezati s samozdravilnimi močmi. Dr. Bach je verjel, da za vzpostavitev trdnega zdravja moramo biti harmoniji s telesom, umom in čustvi. V astrologiji uporabljamo Bachove kapljice za lajšanje težavnih aspektov ali težkih planetarnih tranzitov, ki nas lahko obremenijo, ki jih lahko zaznamo na podlagi astrološke analize = astrološke karte. Zaradi delovanja na podzavestni ravni, so se izkazale učinkovite za lajšanje čustvenih stisk pri otrocih in odraslih. 


 

  • Lajšajo nestrpnost, živčnost in razdražljivost. 

  • Odpravljajo nespečnost, negotovost in strah.

  • Uravnajo energijska neravnovesja.

  • Pomagajo pri ustvarjanju konkretnih in trajnih sprememb.

nives-42.jpg
nives-34.jpg

Primeri delovanja

  • Pri 10 – mesečni deklici se nenadoma pojavijo težave z nespečnostjo in razdražljivostjo, ki trajajo več tednov. Po astrološki analizi ugotovim, da je njena Luna povezana s Saturnom v ascendentu, kar poudarja strah, zato predlagam uživanje Bachovih kapljic Honeysuckle vsaj 3 tedne. Mamica opazi razliko že po nekaj dneh. Po 3 tednih se zopet pogovorimo in na podlagi analize predlagam, da se preneha z jemanjem in ponovno začne, če se težave ponovijo. 

  • 2-letni fantek ima težave z ljubosumnostjo in posesivnostjo po rojstvu sestrice. Na podlagi astrološke analize ugotovim, da mu progresirana Luna v Levu prehaja čez 1. hišo, zato svetujem 21-dnevno uživanje Bachovih kapljic Chycory – Cikorija. Ta pomaga otroku, da se odpre za brezpogojno ljubezen in  se dobro počuti ob dajanju, ne da bi karkoli pričakoval v zameno. Mamica opazi razliko ob jemanju, ob prenehanju se težave stopnjujejo na slabše. Kapljice že več mesecev redno jemlje. Težave nikoli ne izginejo popolnoma, so pa izbruhi ljubosumja manj intenzivni in manj pogosti. 

  •  35-letnica po naročilu astrološke karte ozavesti, da ima težave pri nadzoru misli, saj sta Saturn in Pluton v neharmonični povezavi, kar poudarja intenzivna čustva, ki se filtrirajo preko besed, s katerimi pogosto rani bližnje. Za lajšanje tega aspekta predlagam jemanje Bachovih kapljic Cherry Plum. Emocije so manj intenzivne, manj pogosti so izbruhi jeze, izražanje bolj nadzorovano. Po pol leta jih še vedno jemlje. Opaža občutno razliko in poslabšanje, če preneha z jemanjem.  

bottom of page