top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA ZAČETNIKE: RAK

Updated: Jun 24, 2021


Otrok Rak s psom.
Otrok s Soncem v Raku je skrben in rahločuten.

Prehod Sonca v znamenje Raka sovpada s poletnim solsticijem, uradnim začetkom poletja. Čeprav poletje in Rak kar kličeta po dopustu na morju, energija Raka preusmerja našo pozornost v čustva, družinske odnose, dom in vse, kar krepi naš občutek varnosti ter ob čemer se počutimo kot doma. Energija Sonca v Raku nas spodbuja k razmisleku o odnosih in h konstruktivnem odzivu nanje. Trenutno obdobje je idealno, da prisluhnemo sami sebi in svojim občutkom, da začutimo globljo resnico in začutimo kateri odnosi nas negujejo, ščitijo, obnavljajo in varujejo. Skrb in nega za ljubljene ter hišni projekti bodo v ospredju. To je tudi čas za počitek in regeneracijo.


OSNOVNE ZNAČILNOSTI OTROK S SONCEM V RAKU

Otroci s Soncem v Raku so zelo prijazni, skrbni in uživajo v družbi dojenčkov ali majhnih živali. Ker so zelo čustveni, se morajo naučiti, kako se pozitivno spoprijeti s svojo čustveno naravo in občutljivostjo. Starši malih Rakcev morajo najti načine za uskladitev njihove občutljivosti in jim zagotoviti stabilno ter mirno okolje. Velike količine negativne energije, kot so jeza, glasni zvoki ali druge na videz grozeče izkušnje jih hitro razdražijo, zato jih težko prenašajo.


VZGOJA PO ASTROLOŠKEM ZNAMENJU: RAHLOČUTNI RAKCI

Rakom veliko pomeni njihov zasebni prostor, kamor lahko pobegnejo iz neprijaznega okolja v varno zavetje, ki je tudi svet njihovega lastnega ustvarjanja. Ko se razburijo, bodo napadli vsakogar, ki ogroža ta prostor. V takšnih situacijah je zelo pomembno, da starši ohranite odprto komunikacijo. Za Rakce so značilne nenadne spremembe razpoloženja, zato jih je že zgodaj treba začeti učiti samodiscipline. So tudi zelo čustveni, radi se crkljajo in objemajo, ampak starši bodite pozorni, da boste pri zagotavljanju ljubezni in naklonjenosti znali prepoznati tudi poskuse čustvene manipulacije.


TALENTI IN INTERESI: SKRB ZA DRUGE

Raki s svojo lupino ne skrbijo zgolj zase, ampak imajo naravno močan čut za negovanje drugih. So občutljivi, odzivni, naklonjeni in prijazni. Radi skrbijo za druge, zato starši ne bodite presenečeni, če domov pogosto pripeljejo potepuške živali. Skrb za druge, še posebej za ljudi v stiski, jim daje smisel in občutek, da so potrebni.

Znamenje, v katerem je Sonce, daje namige na lastnosti, na katere se bo otrok osredotočil pri razvijanju samopodobe.


Hiša, v kateri je Sonce, kaže, kje otrok potrebuje posebno priznanje. Aspekti z drugimi planeti pa bodo še dodatno določili področja, ki okrepljeno ali pomanjkljivo podpirajo razvoj samopodobe. Če vas zanima horoskop vašega otroka, mi pišite.597 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page