top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA ZAČETNIKE: OTROK OVEN

Updated: Apr 6, 2021

KAJ NAPOVEDUJE PRESTOP SONCA V HOROSKOPSKO ZNAMENJE OVEN?

Ni naključje, da je prav nepremagljivi Oven prvi znak zodiaka. Sonce v Ovnu nas objame z ognjeno energijo novih začetkov, ki se manifestira skozi naval poguma, zagnanosti, navdušenja, a tudi napadalnosti, trmoglavosti in nepotrpežljivosti. Izkoristimo svežo energija in z navdušenjem ter spontanostjo uporabimo to pogumno obdobje zase. Ovnov čas je idealen za to, da gremo za svojimi cilji.


OTROŠKI HOROSKOP IN OSNOVNE ZNAČILNOSTI ZNAMENJ: OVEN

Otroci s Soncem v Ovnu so polni navdušenja, vedno so pripravljeni sprejeti nove izzive ali začeti nekaj novega. Pri tem so pogosto uspešni, saj so po naravi zelo podjetni. So inovativni in iznajdljivi, ​​zanje ni dolgočasnih trenutkov v življenju. Ovni nimajo le uma, ki je ves čas v pogonu, tudi fizično so vedno v gibanju. Starši malih Ovnov to morda doživljate skozi dejstvo, da res ni miru, saj ti otroci ne morejo sedeti pri miru, ne morejo se dolgo držati ene aktivnosti, vedno iščejo nove podvige in izzive. To lahko pomeni, da bodo vsak najmanjši trenutek, ko so brez nadzora, izkoristili za nove podvige - plezanje na najvišje drevo, skoke s streh ali vragolije na ograjah. Ta drznosti in pogum, jih lahko hitro pripeljejo tudi do nesreč (pogoste so poškodbe glave in obraza), zato starši malih Ovnov verjetno dobro poznate protokole na urgenci.


HOROSKOPSKO ZNAMENJE IN VZGOJA: OVEN

Pri vzgoji teh otrok, boste potrebovali veliko potrpljenja in domiselnosti, da bi jim dopovedali, kakšen je pomen spoštovanja pravil in omejitev, a tudi to težavno oviro lahko premagate s pomočjo pravih aktivnosti. Ovni vedno in povsod morajo biti prvi, zato so jim zelo ljubi tekmovalni športi, pogosto se tudi izkažejo pri fizičnih aktivnostih, kar jim omogoča odličen način spoznavanja pomena pravil in struktur. Aktivnosti, ki zahtevajo zelo veliko discipline (gimnastika ali borilne veščine) so Ovnom zelo blizu in jim tudi koristijo pri razumevanju pomena pravil. Pomembno je razumeti, da se Ovni učijo na podlagi izkušenj in posledic, ne pa nasvetov ali lekcij. Ker se ne bojijo tvegati, običajno tudi ne spoštujejo pravil, zaradi česar delujejo arogantni.


603 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page