top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA otroke: OTROK BIK

Updated: Apr 20, 2022KAJ NAPOVEDUJE PRESTOP SONCA V HOROSKOPSKO ZNAMENJE BIKA?

Sonce se z današnjim dnem seli v znamenje Bika. Zunaj lahko vidimo manifestacijo žive narave v polnem razcvetu in to je esenca tega znamenja. Sonce v Biku nas vabi v naravo, da se je dotaknem, da vklopimo svoja čutila, poslušamo brnenje čebel, zavohamo svežo travo in listje na drevesih, opazujmo barve narave, okušamo in se prepuščamo svetu instinktov. Zdaj je idealna priložnost, da se upočasnimo, prepustimo predstavi, ki jo uprizarja svet, ter izkoristimo obdobje Bika, da bi se naučili dati vrednost tudi samemu sebi.


OTROŠKI HOROSKOP IN OSNOVNE ZNAČILNOSTI ZNAMENJ: BIK

Otroci, ki imajo Sonce v znamenju Bika so rahločutna bitja. Prav kot bikec Ferdinand uživajo v naravi in se na polno predajajo čutom. Bik uživa v lepotah sveta, zato ga boste pogosto slišali izražati odobravanje ob lepih prizorih, dobrih okusih in prijetni glasbi. Biki so esteti, ki opazijo vse drobne okraske, slike, obeske in kipce, lepe obleke, prijetne in urejene prostore in dobro hrano – Biki so prvi gurmani zodiaka in že zelo zgodaj pokažejo navdušenje nad hrano in različnimi okusi. Radi so zunaj in uživajo v skrbi za rastline in živali. Pogosto udobje in varnost iščejo v materialnih stvareh. Če jih starši pretirano razvajajo, lahko postanejo neomajni v razkošju, zato je potrebna previdnost. Radi kuhajo ali pomagajo v kuhinji, radi pa tudi jedo, zato je treba njihove prehranjevalne navade nadzorovati, saj bi lahko iskali udobje skozi hrano. Bikcem se nikamor ne mudi, vzamejo si čas in življenje osvajajo vztrajno, a po svojem urniku in vrstnem redu.


HOROSKOPSKO ZNAMENJE IN VZGOJA: BIK

Starši malih bikcev ste morda že sami opazili, da potrebujejo vsakdanji red in urnik. Otroci s Soncem v Biku razumejo pomen pravil in strukture pri vzpostavljanju ravnovesja na kateremkoli področju življenja. Pri vzgoji je to lahko v pomoč, saj jim z doslednostjo in prijaznostjo lahko hitro predstavimo pomen spoštovanja pravil in posledic za neprimerna vedenja. Bik je zemeljsko horoskopsko znamenje, ki ne mara sprememb, zato jih je dobro že od malih nog spodbujati k razumevanju, da spremembe lahko vodijo k dobrim stvarem in ne vodijo nujno v izgubo. Že kot otroci so lahko posesivni, saj se poistovetijo s svojimi stvarmi in jih ne želijo deliti z drugimi. Držijo se besed: "To je moje za vedno!" Vzgoja, ki temelji na deljenju stvari in izogibanju sebičnim odnosom je nadvse dobrodošla.


Če vas zanima natalna karta vašega otroka, mi pišite.

371 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page