top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA ZAČETNIKE: MERKUR V TEHTNICI

Updated: Oct 21, 2021

Končno si lahko oddahnete! Merkur, planet komunikacije, se vrača iz retrogradnosti, čeprav bo minilo še nekaj časa preden se popolnoma "ustali" v direktnosti, zato bo retrogradni vpliv še čutiti. Do 4.11. bo tudi v znamenju tehtnice, kar pomeni, da bomo še vedno radi gradili mostove in iskali načine, kako premagati razlike, zato si bomo želeli uskladiti nasprotujoča stališča.

Pomislite na ta tranzit kot opozorilo iz vesolja, kako pomembno je upoštevati perspektive drugih in sprejeti lepoto kompromisa. Zavedati se moramo, da obstaja veliko načinov za povezovanje z nekom in dogovor je le eden od njih. Izražanje nasprotnih prepričanj s spoštovanjem in odprtostjo je odličen način za krepitev vsakega partnerstva.OTROK Z MERKURJEM V TEHTNICI

Otrok z Merkurjem v tehtnici komunicira diplomatsko, družabno, nepristransko, pošteno in miroljubno. Ker se njegov um v prvi vrsti ukvarja z medčloveškimi odnosi, mu šola predstavlja še en kraj za druženje. Že v zgodnjem otroštvu je vidna nepotešljiva potreba po poznavanju razmišljanja in vedenja soljudi. Gladko komuniciranje in prijetni odnosi so tipični za to pozicijo.

Otrok z Merkurjem v tehtnici je nagnjen k mentalnim partnerstvom, ki olajšajo komuniciranje. Zelo veliko časa nameni preučevanju vseh možnosti, preden pride do zaključka. Tako je usmerjen v tehtanje vseh plati situacije, da ima resne težave z neodločnostjo. Otrokov omahujoč miselni proces utegne razburjati tiste z bolj odločnim načinom razmišljanja. Težava je, da lahko tak otrok vidi nekaj dobrega v vsaki možni izbiri. Ker nikoli ni skrajno ali radikalno naravnan, je vloga moderatorja zanj odlična izbira.

Za mentalno stabilnost te pozicije je pomembno ravnovesje. Ideje in predmeti morajo biti lepi in elegantno razporejeni v harmoničnem vzorcu. Uživa v glasbi ali drugih vrstah umetnosti, to nagnjenje pa je treba spodbujati z obiski muzejev in koncertov, kjer se lahko neposredno spozna z umetnostjo.

Med pogovorom je vedno vljuden in diplomatski, izogiba se ostri kritiki ali grdim besedam, vedno si želi ugajati. Ob prepirih in grobih situacijah se bodisi zateče na varno, ali pa najde način za pomiritev strasti. Njegov pristop vključuje glajenje in blaženje s prijaznimi besedami in dobro izbran ton glasu. Z izjemo naravne impulzivnosti, ki jo brzda potreba tehtnice po sodnem ravnovesju, se Merkur pri njih dobro izraža.


VZGOJNI IZZIV

Če otroka z Merkurjem v tehtnici ne naučite, da se postavi za svoja stališča in pravice, lahko postane žrtev sindroma "doseganja miru za vsako ceno". Tako vnet je v svojih prizadevanjih za ravnovesje v vseh stvareh, da žrtvuje svoje lastne interese, s čimer se izpostavi tveganju, da bo postal copata v odnosu do agresivnejših oseb. Naučiti se torej mora, da ni mogoče vedno imeti miru in harmonije – da so družinski spori neizogibni, da v življenju ni vedno postlano z rožicami. Ta nauk tudi sprejme, če mu ga posredujete na jasen in racionalen način, brez vpletanja čustev. Za to racionalno in k intelektualizaciji usmerjeno postavko so čustva zapleteno področje. Otrok z Merkurjem v tehtnici, ki je po naravi vljuden in olikan, vznemirja prosto izražanje grobih čustev, ki se mu ne zdi niti najmanj vljudno ali olikano. Najboljša pot je graditev sodelovanja.


Če vas zanima kako se izraža vaš otrok mi pišite.

82 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page