top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA ZAČETNIKE: MERKUR V STRELCU

Merkur - planet komunikacije se iz globine škorpijona premika v znamenje strelca, kjer se bo naš um razširil. Misli bodo naenkrat bolj optimistične, vendar vseeno pazimo, da ne pretiravamo. To je čudovit čas za intelektualno avanturo – morda skozi študij nečesa novega. Merkurjeva energija v Strelcu, ki mu vlada Jupiter je zelo optimistična. Med tem tranzitom se nagibamo k hitrim odločitvam, saj smo zaradi vere in zaupanja pripravljeni narediti skok v neznano, v upanju, da se bo vse dobro izšlo. V tem obdobju smo lahko zelo pogumni. Med tem tranzitom imamo odlično zaznavo »velike slike« ne pa tako dobrega razumevanja podrobnosti. Ta energija nam zagotovo pomaga, da upamo in pričakujemo najboljše, vendar nas lahko precej sproščeno vzdušje »vse bo v redu« zaziba v lažen občutek varnosti. Če morate med tem tranzitom sprejeti velike odločitve, skrbno premislite, da bodo postavljeni trdni temelji osnovnega razumevanja.


OTROK Z MERKURJEM V STRELCU

Otrok z Merkurjem v strelcu komunicira odprto, resnicoljubno, odkrito, navdušeno in perspektivno. Kot znamenje, ki mu v zodiaku pripada vloga iskalca resnice, strelec prežema Merkur z idealizmom in širšim pogledom. Takoj ko otrok spregovori, želi njegov izjemno radoveden um dobiti odgovor na vsako vprašanje, ki si ga je mogoče zamisliti. Vneto vsrkava učenje in znanje in rad obiskuje šolo. Učbeniki, enciklopedije in referenčne knjige magnetno privlačijo otrokov preiskujoči um.

Otrok z Merkurjem v strelcu je očaran nad predmeti, ki se ukvarjajo s preučevanjem celotnega razpona človeških izkušenj ter raziskovanjem vesolja kot celote. Dolge ure je pripravljen preživeti v knjižnici in v mislih potovati na oddaljene kraje. Edina težava v šoli je, da lahko v iskanju velike slike pozabi na dolgočasne podrobnosti, zato utegne v naglici površno narediti domačo nalogo. Na domačo nalogo torej ne bo pozabil, le naučiti se mora preverjati natančnost zapisanega.

Ta pozicija se ne ozira preveč na vljudnost in dolgovezen način komuniciranja, ki se ju dojema kot družbeno sprejemljiva. Če vam vaša obleka ne pristaja, vam bo to naravnost povedal. Naj vas to ne prizadene, saj to ni njegov namen. Otrok z Merkurjem v strelcu samo pove, tako kot je. Odkritosrčnost je zanj zelo pomembna, vendar ga je treba naučiti, da utegnejo biti drugi ljudje na to občutljivi – da se s svojo neposrednostjo pri njih morda ne bo dobro zapisal.

Njegova glavna prednost je sposobnost vsrkavanja novih idej in konceptov. Vedno razmišlja vnaprej, zato se povzpne v višave konceptualnega razmišljanja. Nobena ideja ni preveč tuja, da o njej ne bi mogel premišljevati, vsaka nova ideja je priložnost za razširitev obzorja znanja. Nekonvencionalne ideje mu ne predstavljajo grožnje, ampak ga privlačijo, saj si ves čas prizadeva za širše znanje. Zna biti navdušen za preučevanje religij in študij filozofije, zanimajo ga tudi tuji jeziki.

Komuniciranje z njimi običajno ne predstavlja težave, sploh če ste precej neposredni. Čeprav taktnost ni njegova močna točka, se je lahko nauči na primeru. Namesto grajanja mladostnika zaradi žaljivih izjav mu lahko starš pove primer, kako je mogoče odkritosrčnost združiti z upoštevanjem tujih občutkov. To zanj ni lahka lekcija. Čeprav ne želi nikogar prizadeti ali vznemiriti, naj vsaj pokaže pripravljenost za spremembo. Naučite ga tudi, naj najprej premisli, šele nato spregovori.

Otroka z Merkurjem v strelcu ne prevarajte in ne prelamljajte obljub. Njegov idealizem sega do vas in se lahko raztrešči, če mu lažete ali ga izkoriščate. Navzlic svoji dobrodušni, vedri in optimistični naravi je namreč ranljiv in utegne biti strahotno razočaran.


138 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page