top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA ZAČETNIKE: MERKUR V RIBAH

Merkur je vladar naših misli in komunikacije. Ko prestopi v ribi, ki je zelo intuitivno znamenje, naše misli postanejo ohlapnejše, intuicija pa se okrepi. Naši miselni procesi so bolj vizualni, intuitivni in domiselni, sposobnost razmišljanja v vsakodnevni komunikaciji pa precej zmedena in nejasna. Ribi je najbolj intuitivno znamenje zodiaka in nas opominja, da moramo biti pozorni na "občutke", ki jih imamo v mislih. Morda se bomo prepustili toku idej, ki bodo nenadzorovano prihajale v naš miselni svet. Bodimo pa v tem obdobju pozorni, da ne bomo zaradi zmede otežili praktičnih in konkretnih stvari.


KAKO KOMUNICIRA OTROK Z MERKURJEM V RIBAH ?

Otrok z Merkurjem v ribah komunicira intuitivno, domišljijsko, telepatsko, senzitivno in čustveno. Ribi, ki jima vlada Neptun, dajeta Merkurju očitno domišljijo in fotografsko sposobnost vizualizacije misli in spominov. Takšen otrok je od rojstva obdarjen z intuitivnimi sposobnostmi. Podobno kot nežne rastline potrebuje veliko skrbne vzgoje. Sposobnost uglasitve z mislimi in razpoloženji ljudi v vsakodnevnem stiku, vpliva na način delovanja njegovega uma. Zgodaj se lahko pokaže njegova telepatska sposobnost ali sposobnost zaznavanja.


Razmišljanje otroka z Merkurjem v ribah je čustveno pogojeno, saj razmišlja skozi medij svojih občutij. Ta dva elementa sta tako medsebojno prepletena, da ju ne moremo ločiti. Ta otrok prihaja do zaključkov s skrivnostnim procesom, ki racionalne ume frustrira. Dejstvo, da je pri tem neverjetno uspešen, jih še bolj vznemirja. Otrok z Merkurjem v ribah si bolj kot z dobrimi učnimi navadami ali logičnim razmišljanjem pri učenju pomaga z osmozo. Pri tej poziciji je fotografski spomin tako močan, da lahko otrok zgolj enkrat pogleda v učbenik in si zapomni vsebino vsake strani, zato so nekateri med njimi obtoženi učenja na pamet.


MOTIVIRAJNE OTROKA Z MERKURJEM V RIBAH

Otrok z Merkurjem v ribah je izjemno miselno občutljiv; njegov um je naravno poetičen in domišljijsko naravnan, zato lahko pri njem opazimo umetniške sposobnosti. Pogost je glasbeni talent. Ribi sta spremenljivo znamenje, zato Merkur obarvata s pretočnostjo, kar se velikokrat odrazi v empatičnem dojemanju realnosti. Ker proces razmišljanja nikoli ne obvladuje čustev, obstaja nevarnost, da bi čustvena vznemirjenost povzročila motnje v razmišljanju. To možnost je treba prepoznati in otroka ustrezno zavarovati. Poskrbite, da bo imel čustveno stabilno okolje za učenje in igro.

Naslednja težava je, da lahko nihajoča čustva povzročijo kolebanje v razmišljanju in ovirajo sprejemanje odločitev. Pri otroku z Merkurjem v ribah opazimo težnjo po sanjarjenju, ki jo je treba brzdati, ne da bi zatrli kreativnost, ki se skriva v njej. Takšen otrok je pogosto obtožen nepozornosti; kritika je lahko tudi upravičena, vendar je treba upoštevati, da je njegov um občutljiv in mu je treba omogočiti, da se razvije na svoj način. Izobraževalni sistem ga sili v prilagoditev standardnemu učnemu formatu, ki v njegovem primeru nikoli ne deluje. Morda takšen otrok namesto običajnega učnega programa potrebuje okolje, kakršnega omogoča glasbena ali umetniška akademija.

Čustvena travma lahko v tem nadpovprečno občutljivem otroku, ki ga prizadene vsaka kritika, vzbudi patološke misli in predstave. Tudi negativno pripombo, ki jo slučajno sliši, si utegne vzeti k srcu. Kadar se to zgodi, se otrok, ki je pod vplivom znamenja rib, umakne v svoj domišljijski svet, kjer mu je v uteho sanjarjenje o slavi, da bi pobegnil pred krutim svetom vsakdanjega življenja.


Vas zanima Merkur vašega otroka? Preverite ponudbo in mi pišite.

120 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page