top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA ZAČETNIKE: MERKUR V DEVICI

Merkur je planet, ki vlada našim mislim, idejam in načinu komuniciranja z drugimi, je eden od gradnikov otrokove osebnosti. Tudi pri otroku lahko s pomočjo Merkurja razberemo, kako otrok sporoča miselne vzorce. Znamenje in hiša, v katerih je Merkur, in njegovi aspekti z drugimi planeti so osnovni pokazatelji zunanjega izražanja intelekta. Sicer sem podrobneje že pisala o značilnostih in vplivih tega planeta. Prehod Merkurja v devico bo preusmeril fokus na pomen natančnosti govora in sposobnost učinkovite komunikacije z drugimi. V tem obdobju naša moč za analizo informacij občutno močnejša, kar nam pomaga, da svoje misli posredujemo na najbolj jasen način. Produktivnost je ena največjih prednosti Merkurja v devici. V tem obdobju bomo osredotočeni na podrobnosti in koristne informacije, zaradi česar je to čas velikega premika naprej. Pozor, če delate v medijih, marketingu ali piarju: to je idealen čas za vas. Devica pa kot vedno, prinaša tudi težavnejšo plat: iskanje napak - lastnih in tujih, zato bodite pozorni tudi na to. Zdaj pa k najmlajšim...OTROK Z MERKURJEM V DEVICI

Če imate otroka z Merkurjem v devici, ste zadeli v center tarče! Otrok z Merkurjem v devici komunicira analitično, logično, inteligentno, urejeno in s pozornostjo na podrobnosti. Kot najbolj miselno od vseh zemeljskih znamenj, ki mu hkrati celo vlada Merkur, je devica ugodna pozicija. Otrok z Merkurjem v devici je hiter in čuječ, njegov um je podoben natančno usmerjenim puščicam. Lahkotnost njegovega razvrščanja pojmov je osupljiva, hitro razvije sposobnosti oblikovanja zaporedij, tako da lahko postavi števila in predmete v pravilna zaporedja že v zgodnjem obdobju. Pritegne ga razvrščanje stvari, kot so školjke ali znamke, s čimer položi temelje kasnejšega izobraževanja na področjih, kjer je potrebno zbiranje in razvrščanje podatkov.


Otrok z Merkurjem v devici ima analitični um z veliko sposobnostjo praktičnega razmišljanja, dobro se znajde pri pouku. Učnim ciljem se približuje metodično, iz točke A gre prek točke B v točko C v natančnem zaporedju, ne da bi kaj izpustil. Posebej uživa pri ukvarjanju s praktičnimi nalogami ali zadevami, kot je delo z lesom ali modeliranje, zaradi zdravstvene ozaveščenosti pa se rad uči o higieni in prehrani. Njegovemu umu je všeč posvečanje pozornosti podrobnostim, zato se zlahka uči pri predmetih, ki zahtevajo natančno, pozorno razmišljanje ali uporabo zapletenih tehnik.


Vztrajanje pri podrobnostih se utegne drugim zdeti dlakocepsko in nepotrebno, vendar za to pozicijo nobena stvar ni trivialna. Takega otroka privlači študiji, ki zahteva pozornost za drobne malenkosti in natančnost, saj mu vedno uspe zaključiti precizno delo. To je izvrstna pozicija za znanstveno in raziskovalno dejavnost oziroma vse, kar zahteva pozornost ter podrobno preučevanje in poročanje.


Ker je zavzet s pridobivanjem informacij in idej s praktičnim končnim rezultatom, je otrok z Merkurjem v devici usmerjen k delu, zato lahko njegova "igra", kot so hobiji ali znanstveni projekti, postane nekaj, kar je resnično videti kot delo odraslega. Devičina resnost namena se prekriva z Merkurjevim hitrim umom, iz česar nastane nekaj konkretnega.

Izobraževanje ga običajno privlači kot sredstvo za kasnejši uspeh. Pogosto ga zanima in ima tudi smisel za pisanje in govorjenje. Ta pozicija je torej prepričljiva v govorjenju in pisanju, ob tem pa je tudi zelo pozorna na lepo slovnično in stilno podobo.

Največja hiba otroka z Merkurjem v devici je pretirana samokritičnost; kot perfekcionist ni nikoli zadovoljen s seboj. Spomniti ga je treba, da vsi delamo napake, ki jih večinoma lahko popravimo. Tak otrok noče izgubljati časa za prazne pogovore ali brezciljne aktivnosti, zato ga je treba spodbujati k večji sproščenosti.


191 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page