top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA ZAČETNIKE: MARS V TEHTNICI

Mars je planet naše volje in uveljavljanja in je tudi eden od temeljnih gradnikov osebnosti. O tem, kako vpliva na razvoj otrokove osebnosti, sem podrobneje pisala pred nekaj meseci.


Od 14.9. do 30.10 bo v znamenju tehtnice in v tem obdobju bodo v ospredju odnosi: kaj deluje, kaj ne in kako daleč nas lahko pripeljejo. Pod vplivom Marsa v tehtnici bomo prijaznejši in bolj premišljeni v odnosih, tudi manj nagnjeni k impulzivnemu delovanju. Namesto da bi se naslanjali na značilno agresivnost Marsa, bodo na nas vplivala mirovniška energija tehtnic. Jeza in prepiri se med tem tranzitom zmanjšujejo, ker smo bolj osredotočeni na ustvarjanje mirnih in ljubečih partnerstev, kot na to, da imamo prav. Kljub temu ne zatirajte svojih čustev zavoljo miru. Raje se zavedajte, da je to čas velike diplomacije, ko bomo o neprijetnih temah lažje govorili z ljubeznijo in razumevanjem. Negativna plat tega tranzita: obremenjenost z neodločnostjo ali odlašanjem, ker se Mars želi premakniti, medtem ko si tehtnica vzame čas, da se prepriča ali je to prava poteza. V tem obdobju ravnajmo z ljubeznijo, čistimi nameni in poštenostjo.
OTROK Z MARSOM V TEHTNICI

Otrok z Marsom v znamenju tehtnice delujejo diplomatsko. Rad ima aktivnosti z drugimi, a pri partnerskih aktivnostih je lahko tudi tekmovalen. Če zares sodeluje z drugimi, ve, da je delo v tandemu boljši način za učinkovito delovanje kot ločeno individualno delo, zato se je pripravljen odreči lastnemu zadovoljstvu, da bi se ujel s skupino. Pri tekmovalnosti pa Marsova odločnost prevlada nad spravljivo naravo tehtnice. Ne glede na obliko, v skladu s katero deluje, pretehta obe plati problema preden ukrepa. To je videti kot zavlačevanje, a v resnici gre za kolebanje med možnostmi. Če misli, da se mu godi krivica, bo verjetno silovito protestiral. Ker ga motivira potreba po odnosih, ima nizko toleranco do individualnega delovanja. To ga vodi k pobudništvu in organiziranju družabnih dogodkov, zabav in vsakovrstnih srečanj.

V najstniških letih lahko otrok z Marsom v tehtnici nameni veliko energije partnerstvom, zato se izjemno veliko druži. Njegovo vztrajanje pri oliki, poštenosti, omikanosti, lepoti in spodobnosti lahko privede do površinskosti v odnosih.


113 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page