top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ZA ZAČETNIKE: DVOJČKA

Updated: Jun 22, 2021Otrok Dvojček ima radoveden in razgiban um.

Z današnjim dnem Sonce prehaja v Dvojčka in s tem zaključujemo “mesec Dvojčkov”. Dvojčki so tretje znamenje zodiaka in na tem mestu v zodiaku začnemo z analitskim razmišljanjem. Gre za prvo spremenljivo zračno znamenje. Dvojčkom vlada Merkur, ki nas uči, da je način komunikacije pomemben, da so nam pomembni medčloveški odnos in da lahko na nevtralen način komuniciramo z drugimi bitji. S Soncem v zvedavih Dvojčki je čas da pustimo svoji radovednosti prosto pot, da skozi razmišljanje, branje, govorjenje, pisanje, učenje in poučevanje razširimo svoje znanje in razumevanje novih stvari. Izkoristimo energijo lahkotnosti, prožnosti in mladostnosti.


TIM DVOJČKA: KAKO BODO NA NAS VPLIVALI SONCE, VENERA IN MERKUR V DVOJČKIH?

Sonce se zdaj pridružuje Merkurju in Veneri v Dvojčkih, o katerih sem pisala v prejšnjih dveh zapisih. Trije od petih osnovnih gradnikov osebnosti so tako v istem znamenju, kar pomeni, da bomo v tem obdobju iskali raznolikost. Družabnost in komunikativnost sta zdaj res na svojem. Povezovanje z drugimi na mentalni ravni bo zato še toliko lažje. Istočasno pa to obdobje prinaša tudi nekaj muhavosti in zmedenosti. V torek bo Lunin mrk pri nas začel prebujati globlja in temnejša čustva, ki so plod skritih informacij, ki prihajajo na plano. Prav te informacije lahko prinesejo spremembo ali preobrazbo, obenem pa sprožijo prebujenje. Osredotočimo se na širšo sliko.


OSNOVNE ZNAČILNOSTI OTROK S SONCEM V DVOJČKIH

Globoka duhovna radovednost, dvojnost, duhovitost in spremenljivost odlikujejo skoraj vse Dvojčke. Starši Dvojčkov že zelo zgodaj lahko opazite, da vaše otroke pritegnejo novosti, saj je želja po raziskovanju novih stvari res izrazita. Energija Dvojčkov krepi otrokovo potrebo po raznolikosti in tako otrokom dodaja sposobnost, da vidijo več vidikov idej. Karakteristike Dvojčkov se kažejo kot zgodnja želja po gibanju in novostih, ki stimulirajo njihov radovedni um. Dvojčki že kot dojenčki čez dan potrebujejo spremembo v okolju, zato starši malih Dvojčkov potrebujejo res dobre gume na vozičku ali avtu - sprehodi ali vožnje z avtomobilom pogosto pomirijo takšne otroke.


VZGOJA IN HOROSKOPSKO ZNAMENJE DVOJČKA: NOVOSTI IN GIBANJE

Dvojčki so pogosto zelo dobri govorci, ki še mlinarja lahko prepričajo v to, da potrebuje moko. Nikoli ne izgubljajo besed, zato imajo velik potencial za razvoj talentov v prodaji in trženju. Talent za govor pa ni zgolj atribut teh otrok, ampak jim pogosto predstavlja izziv, saj je zelo pomembno, da se jih nauči, da imajo tudi drugi kaj povedati in jih je vredno poslušati.


Enoličnost pri Dvojčkih hitro preide v dolgčas, ki pa jih naredi zelo živčne, nemirne, zato je pomembno je, da se jim zagotovijo različne dejavnosti. Obožujejo telefone in računalnike, imajo lahko starši težave pri omejevanju časa preživetega na internetu in družbenih omrežjih. Dvojčki imajo radi tudi gibanje. Začelo se bo s poganjalci, rolerji, skiroji in kolesi, nadaljevalo pa s skuterji, avti itd. Mali Dvojčki obožujejo vse vrste prevoznih sredstev. Plesne urice, gimnastika ali tek so lahko zanimivi v predšolskem obdobju. Morda se bo pojavila želja po igranju glasbil, kot so kitara, harfa, klavir ali pihala. Spodbujajte te želje, vendar se zavedajte, da vaš mali Dvojček potrebuje prostor za eksperimentiranj. Če ga potisnete preveč intenzivno, lahko hitro izgubi zanimanje za katerokoli dejavnost. Poseben izziv pri vzgoji razgibanega uma je nedvomno učenje koncentracije in osredotočanja na eno temo naenkrat. Pri razvijanju dobrih študijskih navad je pomembno, da se naučijo efektivnega učenja in da ne razsipavajo energije. Sicer se Dvojčki hitro učijo in so pogosto ljubljenčki učiteljev, saj radi berejo in uživajo pri skoraj vseh predmetih.


Če vas zanima natalna karta vašega otroka, mi pišite.


384 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page