top of page
Search
  • Writer's pictureNives Jurman

ASTROLOGIJA ČUSTEV: KAKO ČUSTVENI STE?


Astrologija čustev se nanaša naše čusteve potrebe in izražanje, pri čemer Lunino znamenje igra ključno vlogo pri določanju čustvene narave posameznika. Luna simbolizira naš notranji svet, čustva, intuicijo in notranjo potrebo po varnosti.

 

Umestitev Lune v naši natalni karti razkriva, kako naravno izražamo in doživljamo čustva. Oseba z Luno v vodnem znamenju bo verjetno bolj čustveno odzivna kot oseba z Luno v zračnem znamenju, ki čustva obravnava bolj intelektualno.Razumevanje lastnega Luninega znamenja in znamenj ljudi okoli nas nam lahko pomaga bolje razumeti čustvene potrebe, odzive in dinamike, ki oblikujejo naše odnose in vsakdanje življenje. To nas spodbuja k skrbi za lastno čustveno dobro počutje in gradnji globljih ter bolj podpornih povezav z drugimi.

 

Vsako znamenje pristopa k čustvom na svoj način, ki ni nujno boljši ali slabši – je pa drugačen. Ključno je razumeti, da Lunino znamenje v vaši astrološki karti močno vpliva na vašo čustveno naravo. Z razumevanjem, kako različna znamenja dojemajo in izražajo čustva, lahko bolje razumemo sebe in druge, kar nam omogoča graditi globlje in bolj smiselne odnose.

 

Vsako zodiakalno znamenje prinaša svoj način čutenja in izražanja čustev. Ta različnost pokaže, kako bogat in raznolik je lahko naš čustveni svet.


Osebe z Luno v vodnih znamenjih, kot so rak, škorpijon in ribi v odnosih iščejo globoko čustveno povezanost in razumevanje. Za njih je pomembno, da se počutijo varno, da lahko delijo svojo ranljivost. Potrebujejo empatične partnerje, ki razumejo njihovo čustveno kompleksnost in se odzivajo na njihove neizrečene potrebe. Iskrenost in odprtost sta ključni za krepitev zaupanja in čustvene varnosti. Vodna znamenja potrebujejo tudi svoj prostor in čas zase, da ohranijo mir v srcu. Ko se počutijo varne in spoštovane, lahko dajo največ - globoko sočutje, zvestobo in ljubezen.


Osebe z Luno v zemeljskih znamenjih, kot so bik, devica in kozorog iščejo stabilnost in varnost. V odnosih in prijateljstvih iščejo občutek varnosti in zaupanja, ki jim daje možnost, da se postopoma odprejo in razvijejo globljo povezavo. Cenijo partnerje, ki delijo njihovo delovno etiko in spoštujejo njihovo potrebo po neodvisnosti. Zanje so pomembna iskrenost, odprtost in praktična pomoč, ki kažejo na zvestobo in zavezanost. Ko se čutijo razumljene in cenjene, zemeljska znamenja postanejo izjemno zvesti in ljubeči partnerji, pripravljeni deliti skupne cilje in rasti skupaj.


Osebe z Luno v ognjenih znamenjih, kot so oven, lev in strelec, v svoje odnose vnesejo strast in energijo. So neposredni in odprti v izražanju svojih čustev, pogosto prevzamejo vodilno vlogo pri iskanju novih izkušenj. Njihova želja po akciji in avanturi lahko odnose ohranja sveže in vznemirljive. Ti posamezniki cenijo svobodo in osebni izraz, zato iščejo odnose, ki spoštujejo njihov prostor in neodvisnost. Ko se počutijo ljubljene in spoštovane, so izjemno zvesti in predani, svoje partnerje pogosto navdihujejo s svojo življenjsko energijo in optimizmom.

 

Osebe z Luno v zračnih znamenjih, kot so dvojčki, tehtnice in vodnarji vrednotijo komunikacijo in intelektualno povezanost. Njihov pristop k čustvom je analitičen; radi imajo globoke pogovore, ki omogočajo izmenjavo misli in čustev. Iščejo partnerje, s katerimi se lahko mentalno ujemajo in delijo ideje. Ta zračna znamenja ustvarjajo odnose, ki temeljijo na razumevanju in intelektualni stimulaciji, in čeprav lahko včasih delujejo čustveno oddaljeni, je njihova želja po povezavi iskrena. Ko najdejo partnerja, ki razume njihov način razmišljanja, postanejo zvesti in predani partnerji.

 

Razumevanje teh edinstvenih pristopov k čustvom nam omogoča, da bolje razumemo sebe in druge. Zaznavanje in spoštovanje različnih čustvenih jezikov, ki jih govorijo zodiakalna znamenja, nas lahko vodi k globljim in bolj smiselnim odnosom. Ta čudovita paleta čustvenih izrazov nam pokaže, da je vsako čustvo, tako kot vsako zodiakalno znamenje, del večje, bogate tapiserije človeške izkušnje.


Ste že raziskali, v katerem znamenju v vašem rojstnem horoskopu se nahaja vaša Luna in kako vpliva na vaša čustva?


Če tega še niste raziskali, mi pišite in z veseljem vam bom pomagala razkriti to skrivnost.

122 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page