SIMPATIČNI IN OČARLJIVI BIKCI - OTROCI S SONCEM V BIKU

Bikec Ferdinand, ki skrbi za rožice, lovi metulje, uživa v naravi, hrani in ki obožuje svojo družbo, je popoln stereotip otroka s Soncem v Biku. Otroci, ki imajo Sonce v znamenju Bika so rahločutna bitja. Prav kot bikec Ferdinand, uživajo v naravi in se na polno predajajo čutom.


MMMM….

Biki uživajo v lepotah sveta, zato jih boste pogosto slišali izražati odobravanje ob lepih prizorih, dobrih okusih in prijetni glasbi. So esteti, ki opazijo vse drobne okraske, slike, obeske in kipce, lepe obleke, prijetne in urejene prostore in dobro hrano. Radi so zunaj in uživajo v skrbi za rastline in živali. Že kot dojenčki se lepo odzovejo na nežen glas, šumenje vode ali uspavanko. Pogosto udobje in varnost iščejo v materialnih stvareh. Če jih starši pretirano razvajajo, lahko ti otroci postanejo neomajni v razkošju, zato je potrebna previdnost. Biki so tudi gurmani zodiaka in že zelo zgodaj pokažejo navdušenje nad hrano. Radi kuhajo ali pomagajo v kuhinji, radi pa tudi jedo, zato je treba njihove prehranjevalne navade nadzorovati, saj bi lahko iskali udobje skozi hrano.


RED, DISCIPLINA IN ČUSTVA

Mali Biki so rahločutna bitja. Prav kot bikec Ferdinand, uživajo v naravi in se na polno predajajo čutom. Izogibajo se direktni konfrontaciji in kot bližnjico do ljudi uporabljajo ljubezen. So potrpežljivi, odzivni in radi prisluhnejo drugim ter tako gradijo lastne izkušnje in znanja. Otroci s Soncem v Biku so večinoma nežni, umirjeni in prijazni, prenesejo težke izzive in naloge. Starši malih bikcev ste morda že sami opazili, da potrebujejo vsakdanji red in urnik… Bikci razumejo pomen pravil in strukture pri vzpostavljanju ravnovesja na kateremkoli področju življenja. Pri vzgoji je to lahko v pomoč, saj jim z doslednostjo in prijaznostjo lahko hitro predstavimo pomen spoštovanja pravil in posledic za neprimerna vedenja. Spremembe jih ne navdušujejo, zato jih je dobro že od malih nog spodbujati k razumevanju, da spremembe lahko vodijo k dobrim stvarem in ne vodijo nujno v izgubo.Že kot otroci so lahko posesivni, saj se poistovetijo s svojimi stvarmi  in jih ne želijo deliti z drugimi. Držijo se besed: "To je moje za vedno!" Zelo pomembno je, da se jih nauči deliti stvari in se izogibati sebičnim odnosom.

VSE OB SVOJEM ČASU

Bikcem se nikamor ne mudi, vzamejo si čas in življenje osvajajo vztrajno, a po svojem urniku in vrstnem redu. To velja za vsa področja - od spanja in prehranjevanja, do šole in poslovnih uspehov. So predani, zanesljivi in dosledni, zato jih tudi starši ne boste mogli prinesti okoli s “poceni” triki ali podkupninami, vsaka nedoslednost pa ne bo ostala neopažena. Prej kot starši njih, ti otroci prinašajo naokoli starše, v skrajni sili znajo čustveno izsiljevati.


POKLICI

Bikova trma, ki je sicer lahko tudi naporna, je vir njihove vztrajnosti in odločnosti, ki pa predstavljata temelj za vse življenjske uspehe. Otroci s Soncem v Biku so gradbeniki – potrpežljivi in praktični. Z navdušenjem in čudenjem opazujejo mizarje ali gradbenike. Uživajo tudi v dejavnostih, kot so vrtnarjenje, tako v zaprtih prostorih ali na prostem in radi ustvarjajo z glino. Delo z zemljo pomaga okrepiti otrokov občutek osebne identitete. Ti otroci obožujejo tudi glasbo in lahko postanejo dobri pevci ali glasbeniki. Biki cenijo denar in finančni zaslužek za opravljeno delo jim bo nekoč pomenil veliko.  Otrok s Soncem v Biku bo verjetno užival pri varčevanju denarja, ko bo razumel njegovo moč. Starši mu lahko že kmalu kupite hranilniček, kasneje pa naj temu sledi varčevalni račun.

Če želite pogled v natalno karto vašega otroka, mi pišite na nives.jurman@vrtec-metulj.si.